16 Mart 2015 Pazartesi

Muzlu Protein Kek

Yabancı ülkelerde şuan popüler olan "bananabread" muzlu ekmek diye geçsede muzun içerisindeki şekerden ötürü aslında bu bir kek. Kahvaltı veya ara öğün niyetine üzerine fıstık ezmesi sürerek bir dilimi gayet doyurucu oluyor.
Besin değerlerinide hesaplayarak bir dilimi 90 kCal olan kekimin tarifine hemen geçmek istiyorum :)

Malzemeler (10 dilim):
100 gr yulaf kepeği (yulafı robottan geçirerek toz haline getirin)
100 gr yoğurt
2 adet muz
2 ölçek whey protein tozu (veya 50 gr keçiboynuzu unu veya yulaf)
2 adet yumurta
Kabartma tozu
Tarçın

Yapılışı:
Öncelikle yumurtayı köpürünceye kadar mikserde çırpın veya blender'den geçirin. Ardından çatalla ezdiğiniz muzu ekleyin ve birlikte çırpın. Amaç akışkan bir kıvam olması. Yulafı,yoğurdu, protein tozunu (eğer yoksa keçiboynuzu unu veya yulaf kullanabilirsiniz) tarçını ve kabartma tozunu ekleyin ve kaşıkla yavaşca karıştırın. Ufak kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılımış 180 derecelik fırında 50-60 dakika işirin. Şimdiden afiyet olsun :)

3 yorum:

  1. Merhaba. Tarifinizi denemek istiyorum da, suyu hangi aşamada ekliyoruz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marhaba, Yulafla birlikte. Tarifte belirtmeyi unutmuşum. Kolay gelsin..

      Sil
  2. Bunu ilk fırsatta deneyeceğim. ;) Emeğine sağlık Serencim :)

    YanıtlaSil