12 Mart 2015 Perşembe

Bölgesel zayıflamak

Yine bana en çok sorulan sorulardan devam ediyorum. O kadar çok özel mesaj alıyorum ki bu konuyla ilgili, yazmasam olmazdı ;)
Karın yağlarımdan kurtulabilirmiyim? Bacaklarımı ve kollariımı inceltebilirmiyim? Vesaire vesaire. Hepsi belirli bir bölgeyi baz alarak inceltmek amaçlı sorulan sorular. Uzun uzun bilimsel bir makaleyi kopyalayıp yapıştırmak yerine kendi yaptığımm araştırmalar ve okuduğum kaynaklar sayesinde cevaplamak istiyorum.

Aslında cevap gayet net. Bölgesel yağ yakımı diye birşey yoktur. Televizyonda iddia edildiği gibi ilaçlar veya aletler oturduğunuz yerden sizi inceltmez. Inceltseydi spor salonlari şuan iflas etmişti:)

 Vücudumuzun hangi bölgesinin daha çabuk yağ yaktığını biz belirleyemeyiz. Isterseniz hünharca mekik çekin, squat yapın veya ip atlayın. Genetik yapınıza bağlıdır bu sistem. Kimisinin once bacakları incelir, kimisinin kolları. Diğer taraftan yaptığınız egzersizler yağlarınıza değil, kaslarınıza yöneliktir.

Yağ eritmenin yolu kalori hesaplamasından ve kardiyovasküler egzersizlerden geçer. Aldığınız kalori yaktığınız kaloriden daha fazlaysa kilo alırsınız. Bu kalori açığı sebebiyle vücut o açığı kapatmak icin depoladığı yağlardan yakmaya başlar.

Egzersizlerin amacı, özellikle bölgesel egzersizler kaslarınızı çalıştırır. Bu sayede formunuz değişir, sıkılaşır ve ince bir görünüme kavuşursunuz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder