26 Aralık 2014 Cuma

Yeşil mercimek çorbası

Hollandanın dört bir tarafını saran grip salgını elbette bizim eve uğramasaydı olmazdı tabii. Hasta olunca ve insanın canı birşey istemeyince en iyi seçenek çorba içmek oluyor. Hem sağlıklı, hem besleyici, hem protein açısından zengin olan mercimekten yana kullandım tercihimi. O zaman içinden sağlık fışkıran çorbamın tarifine geçelim ;)

Malzemeler:
● 3 su bardağı yeşil mercimek
● 1 adet kuru soğan
● 1 adet yeşil biber
● 2 diş sarımsak
● 4 yemek kaşığı yulaf kepeği (robotton çekilmiş yulaf ezmesi)
● Baharat olarak: Pul biber, karabiber, köri, zerdeçal, himalaya tuzu.

Yapılışı:
Öncelikle mercimeği sıcak suda 1 saat bekletin. Acı suyunu süzdükten sonra tekrar su ekleyin ve kaynatın. O suyuda süzün. Tencereye 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyin ve soğan, biber, sarımsağı söteleyin. Malzemeler yumuşayınca yulaf kepeğini ekleyip, karıştırdıktan sonra 6 su bardağı suyla kaynatın. Kaynadıktan sonra blender yardımıyla akışkan kıvam elde ediyoruz. Son olarak baharatlarla tatlandırın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder