26 Aralık 2014 Cuma

Lor peyniri


Ve blogumun ilk yemek tarifi mutfağımda en çok tükettiğim protein deposu olan lor'dan başka birşey olamazdı tabiiki. Lor peynirinin yapılışı çok basit. Özellikle sirke veya limonla kestirilir diye bilinsede ben size yoğurtla denemenizi tavsiye ederim. Hem daha yumuşak oluyor, hemde suyunu uzun uzun süzmezseniz daha surulebilir bir kıvam elde ediyorsunuz.
Tarife gelince :)

Malzemeler (Bu tarif 1,5 kilo lor için) :
● 4 litre süt
● 3 su bardağı yoğurt

Yapılışı:
Süt kaynadıktan sonra, kaynamaya devam eden süt'e yoğurt ilave ederek, kesilmesini sağlıyorum. Kaynadıkça lor peyniri suyundan ayrılıp, kesiliyor. Yoğrutla kestirdiğim için suyundan ayrılma süresi biraz daha uzun ama emin olun tadı çok daha güzel. Afiyet olsun. 

1 yorum:

  1. hemen yarın yapıcam.öyle güzel içten anlatıyorsun ki...

    YanıtlaSil