Ben kimim?

10 Mayıs 2015 Pazar

Ispanaklı FitKek

Çikolatalı pastadan sonra en sevdiğin pasta ne diye sorsalar tereddütsüz ıspanaklı kek derim. Çocukluğumdan beri her istediğim zaman annem bana yapar ve bende severek yerdim. Bu hafta alışverişimde gözüme ıspanak takılınca ne kadar özlediğimi farkettim ve ortaya sağlıklı mı sağlıklı yeşil bomba çıkardım. Hemde yapılışı çok basit, 
işte tarifi :)

Malzemeler:
2 adet muz
2 adet yumurta
5 adet medine hurması
1 çorba kasesi kadar taze veya dondurulmuş ıspanak
100 gram rondodan geçirilmiş yulaf  (10 yemek kaşığı)
Kabartma tozu

Üzeri için:
Süzme yoğurt
Limon rendesi
Ceviz

Yapılışı:
Yulaflı kekler çok kabarmadığı için herzaman ilk yaptığım şey, yumurtaları köpürene kadar çırpmak olur. Güzelce köpürttükten sonra, önceden sıcak suda beklettiğim hurmaları, ezilmiş muzu ve ıspanakları rondodan geçirdim ve köpürttüğüm yumurtalara ilave ettim. Son olarak rondodan geçirip un haline getirdiğim yulafı ve kabartma tozunu ekledim. Kekimin kabarık olması için uyguladığım bir püf noktası olarak eklediğim kabartma tozunun üstüne bir iki damla limon suyu sıktım. Bütün karışımı tekrar karıştırdıktan sonra 160 derecede olan önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirdim.

Servis için fikir olsun diye dilimlediğim kekimin arasına süzme yoğurt ve limon rendesiyle tatlandırdığım fit kremamı sürüp afiyetle yedim. Umarım sizde yaptığınızda beğenir ve yorumlarınızı benimle paylaşırsınız. Şimdiden fiyet olsun :)

1 yorum:

  1. merhaba. tariflerinizde hep medine hurması var. bi sebebi olmalı. açıklar mısınız?

    YanıtlaSil