Ben kimim?

27 Nisan 2015 Pazartesi

Protein cheesecake

Cheesecake'in sağlıklı versiyonunu ne zamandır denemek istiyordum ama kendime uygun bir tarif bulamamıştım. Miktar ve değerleriyle oynayarak istediğim ölçüde ve kıvamda tutturunca sizinle hemen paylaşmak istedim:) Umarım deneyip, yorumlarınızı benimlede paylaşırsınız.

Malzemeler: 
Taban için
● 2 hurma
● 40 gram toz yulaf (rondodan geçirilmiş 4 yemek kaşığı yulaf)
● 3 yemek kaşığı Ketentohumu
● 2 yemek kaşığı su

Krema için
● 500 gram yağlı süzme yoğurt (veya normal yoğurdunuzu tulbent ile fazla suyunu süzün
● 200 gram Lor veya 200 gram labne
● 2 adet yumurta
● 50 gram protein tozu veya 50 gram süttozu veya 1 paket vanilyalı şekersiz pudding
● Ben eklemedim ama siz aroma vermek için limon kabuğu rendesi ve limon suyu 
ekleyebilirsiniz.

Yapılışı:
Öncelikle 2 adet hurmayı sıcak suda biraz bekletin ki yumuşasın. Sonra hurmayı, keten tokumunu ve yulafı robottan geçirin. Sert bir hamur kıvamında olması için azar azar su ekleyin ve bunu yağlı kağıt ile kaplı tepsinizin üzerine bastırın. Artık tepsinizi buzdolabında bekletme vakti. Bekleme esnasında kremanızı hazırlayabilirsiniz.

Krema için yumurtayı köpürünceye kadar çırpın. Ardından yoğurt, lor peyniri, protein tozu, limon kabuğu rendesi ve limonu ekleyin. Ben protein tozunu protein miktarı fazla olsun diye kullanmayı tercih ettim, alternatif olarak Pınar'ın yağsız süt tozunu veya 1 paket şekersiz vanilyalı pudding kullanabilirsiniz. Bütün malzemeleri çırptıktan sonra tepsinize dökebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Pişerken kontrol etmeyi unutmayın, çünkü üstü kek gibi kahverengi olmaması lazım. Piştikten sonra 30-40 bekletin ve 1,5 saat buzdolabında bekletin.
Üzerini süslemek için 3 adet çileği su eklemeden pişirdim ve bir dilim pastanın üzerine döktüm. Siz istediğiniz meyveyi tercih edebilirsiniz.

Macro değerlerini merak edenler için:
1 dilim cheesecake
110 kcal
3,71 gr yağ
8,05 gram karbonhidrat
10,07 gram protein

Afiyet olsun :)

2 yorum: