Bugün karşınıza başrolde yeşil kabak ile çıkıyorum :) Kabak deyip geçmeyin, çünkü bende kabaktan kek olur mu dedimm ve mutfağa fit bir tarif çıkarmak amacıyla girdim. Kabağın hafifliği ve çikolatanın o enfes tadı buluşuncada yumuşacık bir kek çıktı ortaya. Kekin içinde pembelik olsun diye ahududu kullandım ama siz herhangi bir meyve kullanabilirsiniz. Hazır mevsimindeyken çilekle deneyin derim, eminim çok yakışır :) Artık lafı uzatmadan hemen tarife geçmek istiyorum.
Malzemeler:
1 kase rendelenmiş yeşil kabak
1 adet muz
5 adet hurma
2 adet yumurta
10 yemek kaşığı rondodan geçirilmiş yulaf
8 yemek kaşığı tam buğday unu (isteğe göre keçiboynuzu unu veya rondodan geçirilmiş yulaf kullanabilirsiniz)
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
Bitter çikolata
Ceviz
Ahududu
Yapılışı:
Herzaman ki gibi yumurtaları çırptım. Yumurtalar güzelce köpürdükten sonra, önceden sıcak suda beklettiğim hurmaları, muzu ve rendelemiş olduğum kabağı rondodan geçirdim. (Kabağı önceden rendeleyip bekletmemenizi öneririm, çünkü durdukca sulanma oluyor. Karışıma eklemeden önce rendeleyip bekletmeden ilave edin.) Bu karışımı köpürttüğüm yumurtalara ilave ettim. Son olarak rondodan geçirip un haline getirdiğim yulafı, kakoyu, rendelediğim bitter çikolatayı ve kabartma tozunu ekledim. Kekimin kabarık olması için uyguladığım bir püf noktası olarak eklediğim kabartma tozunun üstüne bir iki damla limon suyu sıkmayı unutmadım tabii :) Bütün karışımı tekrar karıştırdıktan sonra, kek kalıbıma döktüm ve üstüne ceviz ve ahududuları yerleştirdim. Fırında pişerken ahududular kekin içine kendiliğinden yerleşiyor. Bu sebeple kek hamurunun içine koyup ahududuların şeklini bozmaya hiç gerek yok.
Önceden ısıttığım 160 derecede olan fırında 30-40 dakika pişirdim.
Umarım denediğinizde sizde benim gibi beğenirsiniz :)
Malzemeler:
1 kase rendelenmiş yeşil kabak
1 adet muz
5 adet hurma
2 adet yumurta
10 yemek kaşığı rondodan geçirilmiş yulaf
8 yemek kaşığı tam buğday unu (isteğe göre keçiboynuzu unu veya rondodan geçirilmiş yulaf kullanabilirsiniz)
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
Bitter çikolata
Ceviz
Ahududu
Yapılışı:
Herzaman ki gibi yumurtaları çırptım. Yumurtalar güzelce köpürdükten sonra, önceden sıcak suda beklettiğim hurmaları, muzu ve rendelemiş olduğum kabağı rondodan geçirdim. (Kabağı önceden rendeleyip bekletmemenizi öneririm, çünkü durdukca sulanma oluyor. Karışıma eklemeden önce rendeleyip bekletmeden ilave edin.) Bu karışımı köpürttüğüm yumurtalara ilave ettim. Son olarak rondodan geçirip un haline getirdiğim yulafı, kakoyu, rendelediğim bitter çikolatayı ve kabartma tozunu ekledim. Kekimin kabarık olması için uyguladığım bir püf noktası olarak eklediğim kabartma tozunun üstüne bir iki damla limon suyu sıkmayı unutmadım tabii :) Bütün karışımı tekrar karıştırdıktan sonra, kek kalıbıma döktüm ve üstüne ceviz ve ahududuları yerleştirdim. Fırında pişerken ahududular kekin içine kendiliğinden yerleşiyor. Bu sebeple kek hamurunun içine koyup ahududuların şeklini bozmaya hiç gerek yok.
Önceden ısıttığım 160 derecede olan fırında 30-40 dakika pişirdim.
Umarım denediğinizde sizde benim gibi beğenirsiniz :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder