23 Haziran 2015 Salı

Avocadolu kurabiye

Evde ne zamandır öylece saf saf duran avocadom varken, acaba ben bunu nasıl değerlendiririm dedim, ve biraz keşif yaparak birazda kafamda uyarlayarak sanırım fit dünyasının en basit kurabiyesini yaptım.

İhtiyacımız olan:
-1 adet olgunlaşmış avocado
-1 adet yumurta
-1 y.k kakao
-4 adet suda bekletilmiş hurma
-yarım ç.k kabartma tozu
-parça çikolata
-ceviz

Yapılışı:
Bütün malzemeleri karıştırın, yumuşak kıvamda olduğu için iki kaşık yardımıyla tepsiye yerleştirin ve 10-15 dk pişirin. 5 ana ve 2 ara malzemeyle yumuşacık hoş bir kurabiye oldu.

6 Haziran 2015 Cumartesi

Avocadolu brownie

Avocadoyla yeni yeni tanışma faslındayım diyebilirim. Yeni besinler keşfedip, onlarla farklı şeyler yapmak bana heycan veriyor. Bu tarifimde aynı heycanı yaşattı bana, çünkü avocado ve brownie bana göre aynı cümlede kullanılamazdı. Ama denedim, bir kaç değişiklik yaparak güzel bir tarif ortaya çıkardığıma inanıyorum. Hem güzel, hemde sağlıklı çünkü tereyağ kullanmak yerine avocado kullandım, un yerine yulaf kullandım, şeker yerinede hurma. O zaman bu tarifte "fit" unvanını kazanmış demektir. Lafı fazla uzatmadan artık tarife geçelim ;)

Malzemeler:
1 adet olgunlaşmış avocado
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı yulaf unu (robottan geçirilmiş yulaf) veya tam buğday unu
5 adet hurma
Kabartma tozu
Ceviz
Çikolata parçaları

Yapılışı:
Öncelikle 5 adet medine hurmasını sıcak suda bekleterek işe başlayın. Onlar güzelce yumuşarken, sizde avocadoyu, yumurtaları ve yoğurdu rondoden iyice geçirin. Ardından yumuşamış hurmaları ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar robottan tekrar geçirin. Son olarak kuru malzemeleri, yani kakao, yulaf unu ve kabartma tozunuda ekleyip, karıştırın. Üzerini süslemek için istediğinizi kullanabilirsiniz ama ben ceviz ve çikolata parçacıkları kullandım. Karışımı ufak bir borcama dökün ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20-30 dk pişirin. Brownielerin çok pişmemesi makbuldür. Bu yüzden ben kekimin ıslak olmasını istediğim için 20-25 dakika sonra fırından çıkarttım.
Umarım beğenirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.